Foodtalks is een internationaal programma met als doel duurzame eetgewoonten in de cateringsector in Europa te ontwikkelen en ondersteunen. Dit start bij de inkoop van voedsel, het verwerken ervan in de keuken of kantine en het serveren in restaurants of huiskamers. Elke keuze die wordt gemaakt kan bijdragen aan gezondheid en duurzaamheid.

De vier thema’s van het programma zijn:

voedsel en gezondheid
voedsel en milieu
voedsel en ethiek
voedsel en afval

Het programma bestaat uit een stappenplan, workshops, Toolbox, educatie en professionele begeleiding bij het ontwikkelen en uitvoeren van concrete acties. Er wordt o.a. gewerkt aan:

  • het vergroten van kennis op het gebied van duurzame voeding
  • het ontwikkelen van een Voedselvisie die past bij uw bedrijf of instelling
  • het bedenken en uitvoeren van concrete verbeteracties
  • het positief betrekken van collega’s, gasten of bewoners
  • het meten van duurzame impact (milieu, sociaal en financieel)

Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.